maandag 24 december 2012

Wat vooraf ging (3) - ISIL code

In het startgesprek is een ISIL-code* vastgesteld die door Henny van Schie is vastgelegd voor Nieuw Land als NL-LIsNLE. Hierbij is rekening gehouden met de officiële naam van Nieuw Land (Nieuw Land Erfgoedcentrum). Afgesproken is barcodes te gebruiken bij de digitalisering. Deze worden mee gedigitaliseerd.

De toekenning van de ISIL-code en de afspraken omtrent het benoemen van subdossiers
(bestandsnaamgeving) hebben ertoe geleid dat meer tijd ingeruimd moest worden voor het toegankelijk maken van de dossiers. Bij het eerdere ompakken is gebleken dat veel dossiers subdossiers hebben die elk van een aparte voorloopcode moeten worden voorzien. In de praktijk betekent dit dat de beschrijvingen van ruim 4.000 dossiers uitgebreid moesten worden op het niveau van de subdossiers. Deze uitbreiding zal na digitalisering zichtbaar zijn in de directory-structuur.
De Visscherij-Courant laten we meteen ook maar digitaliseren!

* ISIL staat voor 'International Standard Identifier for Libraries and Related Organizations'. Het doel van de code is om een eenduidige, duurzame, internationale identificator te creëren voor bibliotheken en aanverwante organisaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten